Oljeberget Israelsmisjonen 175Aar Jubileum Stor
Ortodox Jew Blowing The Shofar
Dscf7008

Jubileumstur med den Norske Israelmisjon
175 år i tjeneste for det jødiske folk - 70 år i Israel

Avreisedato

06.11.2019

Varighet

11 dager

Pris fra

22 950,-

Fulltegnet

Jubileumstur med den Norske Israelmisjon

Bli med på en spennende jubileums- og jubelreise! Historiene gjøres levende på stedene der det skjedde! Vi besøker steder der få turister kommer, og møter mennesker som deler sine vitnesbyrd og erfaringer.

Høydepunkter på turen

 • Møte med mennesker som deler sine vitnesbyrd og erfaringer
 • Jubileumsgudstjeneste i Beit Eliahu (Eliaskirken) i Haifa
 • Guidet omvisning med John Sode-Woodhead i Filisterland - Lakish, Bet Guvrim og Agur.
 • HJH-Prosjekt i Sderot
 • Besøk i Christ Church og museet
 • Herodion
 • Møte med Israel Firstfruits
 • Capspari Center med Elisabeth Levy
Last ned brosjyre (.pdf)
Panoramic View Tel Aviv From Jaffa

Dag 1

Onsdag 6. november. Oslo – Tel Aviv – Haifa

Vår reiseleder møter deg på Gardermoen kl. 11.00. Lufthansa flyr oss til Tel Aviv kl. 13.00, med mellomlanding i Frankfurt. Det er gode tilslutningsmuligheter fra de fleste flyplasser i Norge. Vi lander i Tel Aviv en time før midnatt lokal tid. Her venter buss og guide som tar oss direkte til Colony Hotell i Haifa, sentralt beliggende i byen der Israelsmisjonen har ett av sine hovedsentra.

German Colony Haifa Mindre Pix

Dag 2

Torsdag 7. november. Haifa

Vi starter vårt program med sen og god frokost. Noen vil sove lengst mulig etter lang flyreise og kort natt. På formiddagen rusler vi rundt i den gamle tyske kolonien, og blir kjent med de såkalte Templerne - en utbrytergruppe fra den tyske kirke. Med sterk forventning om Jesu snarlige gjenkomst ankom de Haifa 30. oktober 1868. Her bygde de egne samfunn, basert på jordbruk og handelsvirksomhet.

På Ben Gurion Avenue kan du nyte en god lunsj, før vi besøker Ebenezerhjemmet – et alders- og sykehjem for messianske jøder og kristne arabere. Her kan du få med deg en kort omvisning og bli kjent med noen av beboerne.

Sen ettermiddag inviteres du med på fest og storstilt jubileumsmarkering på Beit Eliyahu, Den Norske Israelsmisjonens senter i Haifa. Her får du møte mange av misjonens samarbeidspartnere. Det blir kunstneriske innslag, hilsener, og selvsagt historiske glimt fra vår 70årige historie i landet.

Beit Eliahu

Dag 3

Fredag 8. november. Haifa – Cesarea – Tel Aviv

Vi starter dagen med undervisning og jubileumsforedrag i Beit Eliyahu senter. Generalsekretær Rolf G. Heitmann vil gi oss noen perspektiv på hva som har motivert kristne til å engasjere seg i misjonsarbeid blant jøder. Hvorfor akkurat Israel og jødene?

Fra Haifa drar vi sørover Saronsletta, der vi stopper i den gamle romerske kystbyen Cesarea. Vi er kjent med byen fra Peter og Paulus sine liv, og vet at byen kom til å spille en stor rolle som utgangspunkt for verdensmisjonen. Cesarea har en kort og dramatisk jødisk historie som vi vil bli kjent med. For korsfarerne var Cesarea en viktig festningsby.

Peter dro fra Jaffa til Cesarea. Vi blir med Peter tilbake til Jaffa, eller Joppe, og blir kjent med bibelhistorien til denne gamle bydelen i Tel Aviv.

Vi innlosjeres på Leonardo Beach Hotel. På kvelden møtes vi til sabbatsmåltid på hotellet sammen med lokale medarbeidere av Den Norske Israelsmisjon. De vil fortelle om deres arbeid i Tel Aviv og nærliggende områder.

Immanuel Kirken Jaffa

Dag 4

Lørdag 9. november. Tel Aviv

Det er Sabbat, og vi deltar på jubileumsgudstjenesten i Immanuelkirken sammen med den lokale menigheten. Etter gudstjeneste og kirkekaffe, går vi samlet ned til stranden der pionermisjonæren Magne Solheim steg i land 21. november 1949. Etter en kort minnemarkering er resten av dagen til fri disposisjon. Vi anbefaler gjerne en tur til marinaen, Rabinplassen eller til Ben Gurions hjem i Tel Aviv – korte spaserturer fra vårt hotell.

Lakish Israel

Dag 5

Søndag 10. november. Tel Aviv – Sederot – Lakish - Jerusalem

Vi fortsetter reisen vår sørover i landet langs Middelhavet, og ender opp i Sederot. Dette er en av de fattigste byene i Israel, med en stor gruppe immigranter fra ulike land. Hjelp Jødene Hjem støtter flere prosjekter i byen, og vi besøker ett av prosjektene. Om situasjonen tillater det, kjører vi også inn mot grensen til Gaza, der vi ser inn mot Gaza by.

John Sode-Woodhead er arkeolog og stedlig representant for Den Norske Israelsmisjon. Han tar oss med til Lakish der han har ledet utgravninger. Dette er byen der steinene taler, og gir oss god innføring i Israels gammeltestamentlige historie. På vei mot Jerusalem tar vi turen innom Beit Guvrin og de storslagne grottene som finnes der.

Vi har valgt et enkelt, men sentralt beliggende hotell i Jerusalem de neste døgnene: Jerusalem Tower.

Caspari Center

Dag 6

Mandag 11. november. Jerusalem

Internasjonal leder for Caspari Center, Elisabeth Levy, tar oss med på en vandring på Sionshøyden. Her besøker vi blant annet et lukket område for utgravninger og den kristne gravplassen der mange av misjonspionerene ligger gravlagt. Vi ender opp ved Christ Church og møter medarbeidere i den anglikanske kirkes misjon som forteller oss hvordan misjonen påvirket samfunnsutviklingen allerede på 1800-tallet. Innsettelsen av den jødekristne biskopen Solomon Aleksander i Christ Church var trolig en sterk motivasjon for etableringen av Den Norske Israelsmisjon i 1844.

På ettermiddagen besøker vi Caspari Center der vi får undervisning om den messianske bevegelse og senterets virksomhet.

Herodion Mindre Pix

Dag 7

Tirsdag 12. november. Herodion - Betlehem

Denne dagen går turen til Vestbredden, der vi først besøker det mektige festningsverket og palasset som Herodes den store lot bygge. Her regjerte han, moret seg og tok imot celebre gjester. Han bygde også sitt eget mausoleum, og er trolig gravlagt her.

Vi fortsetter til Davidsbyen Betlehem, der vi besøker Fødselskirken og hyrdemarkene. Betlehem er i dag styrt av palestinere, og vi får et nærmere innblikk i palestinske kristnes situasjon før vi returnerer til Jerusalem.

Elderly Couple With Adult Son Jlm

Dag 8

Onsdag 13. november. Jerusalem

Vi tilbringer det meste av dagen i Jerusalems Gamlebyen. Vi blir bedre kjent både med bibelhistorien og det yrende dagliglivet i den smeltedigelen som denne byen representerer. Fra Oljeberget og Getsemane, går turen langs Via Dolorosa til Gravkirken. En underjordisk tunnel leder oss langs tempelmuren og store utgravninger rundt, der vi blir kjent med- og får se - Jerusalems 3000 års historie.

Vi fortsetter videre inn i den jødiske bydelen, der vi blant annet besøker «Det brente hus». Her ser vi utgravninger av bolighus fra Jesu tid, og rester etter bybrannen i år 70.

Qumran

Dag 9

Torsdag 14. november. Jerusalem – Qumran – Bet Shean - Tiberias

Vi reiser fra Jerusalem, og setter kursen gjennom Judea ørken mot Dødehavet og Qumran. I Qumran blir vi kjent med Essenersamfunnet. Det var i dette området Dødehavsrullene ble funnet, som inneholdt blant annet originalmanuskripter til det Gamle Testamentet.

Vi kjører deretter nordover Jordandalen mot Galilea. Etter det militære sjekkpunktet kommer vi til Beit She’an; i sin tid en blomstrende by langs de gamle handelsveiene. Hvis tiden tillater det og været er bra, rekker vi kanskje også et raskt bad i de varme kildene i Sakhne. På kvelden ankommer vi Tiberias, og tar inn på Restal Hotell.

Representanter fra en av Den Norske Israelsmisjons nye samarbeidspartnere, Israel Firstfruits, besøker oss på kvelden.

Mt Beatitute

Dag 10

Fredag 15. november. Galilea

Siste dag på turen tilbringer vi i områdene rundt Genesaretsjøen. Vi lar oss inspirere av Jesus-fortellingene både i Tabgha, Kapernaum og på Saligprisningene berg. En liten fottur i Jesu fotspor blir det forhåpentligvis også tid til.

Etter lunsj besøker vi byen Qatzrin, der en landsby fra Jesu tid er rekonstruert. Hvis vi er heldige, får vi til et besøk hos Olea; en fabrikk som fremstiller ulike produkter av oliven. Gode produkter for egen helse og nyttig som gave.

Dag 11

Lørdag 16. november. Tiberias – Tel Aviv – Oslo

Vi står grytidlig opp for å nå flyet med avgang fra Ben Gurion flyplass kl. 08.00. Hjemreisen går via Frankfurt, og vi lander etter planen i Oslo kl. 15.00.

Alley Of Pommegrade
Temareise Jerusalem19
Gravhagen
Gravhagen
365 Gravhagen He Is Risen
Western Wall Shutterstock 366760619
Elderly Woman Takes Picture At Western Wall
Caesarea Amphitheater And Roman Theater Israel Aerial View
Aquaduct Cecarea Ved Havet
Cesarea By The Sea2
Bet Shean
Sachne
20 Jaffa
Seniorer I Byen Mindre Pix
Dscf7058
Beboere Av Ebeneserhjemmet
Dscf7008
Beit Eliahu
Yom Ha Kippurim Website Slideshow
Bilde1
A Mg 7572
Mt Beatitue Mindre Pix
Panoramic View Genesaretsjoen Mindre Pax
St Peterskapell Tabgha
167 Kapernaum

Priser og betingelser

Pris fra 22 950,-

Tillegg for enkeltrom: kr. 5500,-

Tilslutning fra andre byer på forespørsel

Prisen inkluderer

Flybillett Oslo - Tel Aviv t/r, flyavgifter kr. 2750,- (pr. des. 18, kan endre seg), opphold i dobbeltrom på turistklassehoteller, halvpensjon dvs. frokost og middag, hele rundreisen med alle utflukter etter dagsprogrammet, inngangsbilletter til alle besøkssteder slik det fremgår i dagsprogrammet, norsk reiseledelse, skandinavisktalende guide

Prisen inkluderer ikke

Øvrige måltider, drikke til maten, forsikringer, tips til hotellbetjening, guide og sjåfør ca. 85 USD pr. person

 • Betingelser for denne turen

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  · Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,- pr person

  · Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum

  · Avbestilles turen mellom 65 og 45 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 44 dager og 31 dager, kreves 50 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 30 dager og 21 dager, kreves 75 % av turprisen

  · Avbestilles turen mindre enn 20 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår er utformet i.h.t. Lov om Pakkereiser av 15.06.2018

  (“Pakkereiseloven”) utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukertilsynet samt Barne- og Familiedepartementets sine forskrifter til loven.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.